بسیاری از مشاغل برای تغییروتحول و رونق بیشتر کار خود، از شکل سنتی به پلتفرمهای اینترنتی روی آوردهاند. همین موضوع باعث داغتر شدن بازار طراحی سایت نسبت به گذشته شده است. یکی از موضوعات بسیار مهم در زمینه طراحی سایت، تخصص افراد و مراکز این حوزه و انجام اصولی مراحل طراحی سایت است. در واقع انجام صحیح این مراحل در موفقیت یک سایت و یا کسبوکار آنلاین، بسیار حائز اهمیت است. اگر قصد آشنایی با مراحل طراحی سایت را دارید، این مطلب را از دست ندهید.
راهاندازی و ساخت صفحات مختلف یک وبسایت را طراحی سایت میگویند. این فرایند به طور معمول با کدنویسی به زبانهای گوناگون برنامهنویسی و با بهکارگیری قالبهای آماده به انجام میرسد. در سالهای گذشته سایتها توسط زبان برنامهنویسی HTML کدنویسی میشدند. اما با پیشرفت دانش طراحی سایت، این فرایند با استفاده از جدول پنهان در صفحه و همچنین کدنویسی به زبان HTML بهنوعی منسوخ شد و سپس زبان مورداستفاده عموم قرار گرفت.
واردشدن با بازار دیجیتال را میتوان جزو جدانشدنی کسبوکارها، بهمنظور ارائه خدمات مدرن در محیط وب معرفی کرد. در این مسیر موضوعات مختلفی اهمیت دارند که یکی از آنها، بهکارگیری پلتفرمهای عامهپسند و همچنین راحت است. این مورد باعث میشود که امکان استفاده از ظرفیت مشتریهای موجود در سایت به بهترین شکل فراهم شود. بهطورکلی انجام اصولی مراحل طراحی سایت، میتواند اعتبار هر کسبوکاری را تضمین کرده و جایگاه مناسبی را برای آن مشخص کند.
در بازار رقابت بین میلیونها سایت موجود در سراسر جهان، آن دسته از سایتهایی که باتوجهبه کلیه نکات، مراحل طراحی سایت را به انجام رساندهاند، نتایج مطلوبی را کسب میکنند. باتوجهبه این موضوع، اگر یک طراح سایت مبتدی هستید، لازم است بدانید که کسب موفقیت در این زمینه، زمانی رخ میدهد که شما تمامی قواعد و اصول مراحل طراحی سایت را به بهترین شکل رعایت کنید. در غیر این صورت فعالیت شما مانند بسیاری از سایتها، ضعیف خواهد بود. مراحل طراحی سایت شامل چند مورد است که در ادامه تمامی آنها را بررسی میکنیم.
در مرحله اول در مراحل طراحی سایت، آنچه که اهمیت دارد، مشخصکردن اهداف اصلی مشتری و خودتان از انجام طراحی سایت است. به طور معمول، برای بهانجامرساندن هر یک از پروژههای طراحی وب، 2 یا 3 هدف مهم تشخیص داده میشود.
در این شرایط طراح سایت میتواند باتوجهبه اهداف مشتری، کار خود را شروع کند. برای مثال امکان دارد که هدف مشتری، فروش پوشاک زنانه باشد؛ پس طراح سایت موظف است که مراحل طراحی سایت فروشگاهی را انجام دهد.
طراحی طرح اولیه یا همان Wireframe و مهندسی وبسایت Site architecture بخش دوم از مراحل طراحی سایت به شمار میآید. در این مرحله یک نمای کلی از سایت و صفحههای مختلف آن ایجاد خواهد شد. در این زمان، شما باید اطمینان داشته باشید که کلیه صفحات سایت بادقت و به طور اصولی طراحی شده است. بین قسمتهای مختلف طراحیشده، ارتباط و تعامل برقرار است.
بعد از طراحی نقشه سایت و ساخت وایرفریم، طراح سایت باید با بهکارگیری عناصر بصری و گرافیکی جذاب، ظاهری مناسب را برای سایت ایجاد کند. البته در بعضی از پروژههای این حوزه، انجام این مرحله توسط طراحان گرافیک انجام میگیرد. با ساخت نمونههای رنگی متفاوت از جزئیات موجود در سایت، نمایی کلی به شکل عکس طراحی شده و به مشتری ارائه شود.
در این بخش ویژگیهای بصری و همچنین رنگبندیهای صفحات سایت، باید به شکلی انجام گیرند که با برند شرکت و رنگسازمانی همخوانی و نزدیکی داشته باشند. علاوه بر این دقت به طراحی تجربه کاربری یا همان UX هم دارای اهمیت ویژهای است و باید موردتوجه قرار بگیرد.
در بخش بعدی از مراحل طراحی سایت که کدنویسی است، شما به کمک CSS یا HTML باید برای نوشتن کدهای قسمتهای متفاوت سایت مانند آدرس، روشهای برقراری ارتباط، سبد خرید و…اقدام کنید. از طرفی شما جهت طراحی یک وبسایت بینقص و باکیفیت، به کسب مهارت کدنویسی با برخی از زبانهای برنامهنویسی نیاز پیدا میکنید.
این زبانها عبارتاند از:
بخش بعدی از مراحل طراحی سایت به تست و ارزیابی سایت مربوط میشود. در این بخش تمامی فایلهای وبسایت روی سرور تست یا Production Server قرار داده میشوند. با این کار عملکرد همه عناصر سایت مانند منوها، دکمههای CTA و… مورد بررسی قرار میگیرند. اگر مشکلی دراینبین دیده شد، قبل از اجرای وبسایت، برطرف میشود.
علاوه بر این، عملکرد درست سایت بر روی مرورگرهایی نظیر فایرفاکس، کروم و… نیز باید بررسی شوند. اگر نتیجه نهایی این بررسی هم مطلوب بود، شما باید بهعنوان طراح سایت، نحوه نمایش وبسایت مربوطه بر روی دستگاههای گوناگون از قبیل لپتاپ، موبایل و… را تست کنید.
پیش از اینکه مراحل طراحی سایت با موفقیت انجام شد، باید نسخه نهایی سایت طراحی شده را بر روی دامنه تأییدشده بهوسیله صاحب سایت اجرا کنید. این مرحله نتیجه کلیه زحمتها، پشتکار، جدیت و صبوری شما را نشان میدهد. البته پشتیبانی سایت به وسیله شما نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. این فرایند کیفیت دائمی سایت شما را تضمین میکند.
در این مطلب سعی ما بر این بود که مراحل طراحی سایت را به بهترین و سادهترین شکل توضیح دهیم. ازآنجاییکه طراحی سایت حرفه دشوار و چالشبرانگیزی است، مراحل آن باید بادقت به انجام برسد. از طرفی شما میتوانید اجرای مراحل طراحی سایت را به یک تیم حرفهای در این حوزه بسپارید.
مجموعه ادستیتو با در اختیار داشتن مجربترین طراحان سایت آماده است تا خدمات خود را با بالاترین کیفیت، ارزانترین قیمت و همچنین در سریعترین زمان به مشتریان ارائه کند. مجموعه ما با ارائه مزایای چون مشاوره رایگان، پاسخگویی تماموقت و همچنین طراحی اصولی سایت، همواره به فکر رضایت کامل مشتریان است.
سؤالات متداول
وظایف اصلی طراح سایت چه مواردی است؟
از اصلیترین وظایف طراحی سایت میتوان به توجه به نیاز مشتری، رعایت اصول طراحی سایت، اهمیت به جلوه بصری سایت، وفاداری به مفاد قرارداد، قیمتگذاری منصفانه، حل مشکلات طراحی در صورت نارضایتی مشتری و… نام برد.
هزینه طراحی سایت به چه عواملی بستگی دارد؟
قیمت طراحی سایت به فاکتورهای متعددی وابسته است. این فاکتورها شامل امکانات سایت، کاربری سایت، نیاز یا عدم نیاز به پوسته اختصاصی، نوع دامنه، چندزبانه بودن سایت، هاست، استفاده از المانهای مختلف گرافیکی، هزینه سئو و… میشوند.
یک فریمورک قدرتمند برای طراحی سایتهای مدرن انتخاب فریمورک مناسب برای توسعه و طراحی سایت از اهمیت ویژهای برخوردار است. لاراول به عنوان یکی از محبوبترین فریمورکهای PHP، با ارائه ویژگیها و ابزارهای منحصربهفرد توانسته است جایگاه خود را در بین توسعهدهندگان وب تثبیت کند. این فریمورک با ترکیب سادگی و قدرت، فرایند توسعه و […]
نقش نمونه قرارداد تبلیغات گوگل در همکاریهای دیجیتال یکی از موارد مهم در زمینه تبلیغات دیجیتال که باید با شفافیت و دقت کامل انجام شود، تنظیم قرارداد تبلیغات گوگل است. این قراردادها بهعنوان راهنمایی جامع برای همکاری بین کسبوکارها و متخصصان تبلیغات دیجیتال عمل میکنند و دارای جزئیات فراوانی هستند. در این مطلب از وبسایت […]
زبان برنامهنویسی فلاتر قابلیتهای پیشرفتهای دارد در دنیای امروز سایتها و نرمافزارهای موبایلی از مهمترین ابزارهای بازاریابی به شمار میروند. طراحان سایت با استفاده از فریمورکها و زبانهای برنامهنویسی مختلف انواع سایتها را طراحی میکنند. یکی از جدیدترین زبانهای برنامه نویسی، فلاتر نام دارد که قابلیتهای پیشرفتهای را در اختیار طراحان قرار میدهد. در این […]