اگر بخواهم یک تصویر ساده از کارشناس گوگل ادز در ذهن داشته باشیم، میتوانیم این فرد را به یک ماهیگیر تشبیه کنیم. در اقیانوس بیکران اینترنت، انواع کانالهای ترافیکی برای ورود به سایت وجود دارند. در این میان، کارشناس گوگل ادز همچون یک ماهیگیر ماهر باید بداند که در کدام قسمت اقیانوس تورش را بیندازد.
او همچنین باید بداند که از چه طعمهای (تبلیغات گوگل) استفاده کند، تا نظر مشتریان و کاربران جلب شود. از سوی دیگر، کارشناس گوگل ادز باید متوجه باشد که بر چه اساسی و چگونه تمام تلاشش را بکند تا در مدتزمانی مشخص، صید خوبی نصیبش بشود. در این مطلب قصد داریم به بررسی فعالیتهای یک کارشناس گوگل ادز بپردازیم، در ادامه با ما همراه باشید.
تمام کسبوکارها میتوانند افرادی را به طور دائمی یا قراردادی با عنوان کارشناس گوگل ادز استخدام کنند. ولی اگر کسبوکارهای نوپا دانش کافی برای این نوع تبلیغات نداشته باشند، بهتر است این کار را برونسپاری کنند و از خدمات یک کارشناس گوگل ادز بهرهمند شوند.
کارشناس گوگل ادز با استفاده از تبلیغات درست، آنها را در زمان و مکان مناسب به کاربران نمایش میدهد. بدین ترتیب، کاربران بهسوی کسبوکار موردنظر جذب میشوند و مشتریان احتمالی نیز به مشتریان دائمی تبدیل خواهند شد. چهار وظیفه عمده یک کارشناس گوگل ادز در ادامه شرح داده میشوند:
قبل از اینکه کمپین ساخته شود، باید برای آن برنامهریزی دقیقی انجام شود. کارشناس گوگل ادز برای تدوین استراتژی جلساتی با مدیر تیم دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی شرکت و حتی بهصورت مستقیم با صاحب کسبوکار برگزار میکند. بدین ترتیب، که او بتواند درک بهتری از اهداف و نیازهای کسبوکار پیدا کند. در طی این جلسات و پس از معرفی اهداف، کارشناس گوگل ادز استراتژی کمپین را تدوین میکند.
منظور از استراتژی، مجموعهای از فعالیتهایی است که در کمپین گوگلادز اعمال میشوند. بنابراین باید هدفها را مشخص کرد: فروش ۵۰ محصول از طریق تبلیغات گوگل، ۲۰۰۰ عدد ثبتنام خبرنامه در هفته یا دانلود اپلیکیشن و حتی افزایش ترافیک ورودی به سایت تا ۳۰۰۰ تا در ماه. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که هر استراتژی، زمان بهینهسازی و مدیریت متفاوتی هم میطلبد.
قبل از اینکه به راهاندازی کمپین تبلیغاتی بپردازیم، لازم است با یک اصطلاح آشنا شویم. معمولاً بازاریابان دیجیتال، بهجای اینکه بگویند راهاندازی کمپین، میگویند ران (Run) کردن کمپین. حالا به بررسی فعالیتهای انجامشده در مرحله راهاندازی کمپین یا همان ران کمپین میپردازیم. پس از این که برای تبلیغات گوگل ادز بودجه و زمان نمایش تعیین شد، نوبت به ران کمپین میرسد.
البته راهاندازی کمپین، فقط با چند کلیک ساده کامل نمیشود و باید قبل از انجام این کار، یک تحقیق درباره کلمات کلیدی مرتبط مهم برای تبلیغات کلیکی مرتبط با کسبوکار انجام شود. فرایند تحقیق کلمات کلیدی کاری دقیق است و بهدقت و حوصله زیادی نیاز دارد. چون قرار است از این کلمات بعداً در ساخت گروههای تبلیغاتی و متن تبلیغ استفاده شود؛ پس کارشناسان گوگل ادز باید متناسب باهدف کمپین، نوع آن را هم مشخص کنند.
سادهترین و معمولترین راه برای طیکردن این فرایند، کمپین جستوجو یا Search است. یعنی همان موردی که در هنگام جستوجوی کلمات در گوگل، آنها را میبینیم. از میان سایر کمپینهای گوگل ادز، میتوان به کمپینهای Display، Video، Apps و Remarketing اشاره کرد که کارشناس گوگل ادز باید با آنها آشنایی کاملی داشته باشد.
پس از راهاندازی یا اصطلاحاً ران شدن کمپین تبلیغاتی، روزهای اول و دوم صرف مدیریت کمپین میشود. بهمرور، این زمان کمتر میشود؛ برای مثال، دو بار در هفته یا به طور ماهیانه. لازم به ذکر است که این مسئله به زمان و حساسیتهای خاص هر کمپینی نیز بستگی دارد.
کارشناس گوگل ادز باید بر اساس اطلاعات روزانه کمپین، دست به بهینهسازی بزند. بهعنوانمثال، این شخص کلمات کلیدی نامرتبط که باعث نمایش تبلیغ میشوند را حذف میکند یا زمان نمایش آنها را تغییر میدهد. بخش بهینهسازی کمپین، از مهمترین کارهایی است که باید به شکل مداوم و بادقت زیاد انجام بشود. این کار هم به پایین آوردن هزینهها کمک میکند و هم باعث نمایش بیشتر تبلیغات میشود.
گوگل ادز قابلیت تهیه و ارسال گزارشهای عملکردی در زمانهای مدنظر را دارد. از سوی دیگر، کارشناس گوگل ادز باید این گزارشها را برای شما بفرستد و درباره آنها بحث و تبادل نظر بکند. در واقع ارسال گزارشها بهتنهایی کافی نیست و تحلیل گزارشها نیز به همین اندازه مهم است. به همین خاطر زمانی که به کارشناس گوگل ادز میگویید برایتان گزارش بفرستد، باید از او بخواهید که تحلیل و نتیجهگیری خود را نیز به شما اعلام کند.
تا اینجا با بیشتر وظایف یک کارشناس گوگل ادز آشنا شدیم و دیدیم که مسئولیت سنگینی بر عهده دارد. اگر بخواهیم وظایف و فعالیتهای کارشناس گوگل ادز را بهصورت کامل و موردبهمورد بگوییم، این لیست میتواند به شما کمک کند:
کارشناسان گوگل ادز شاغل در آژانسهای بازاریابی دیجیتال، زمان خیلی بیشتری صرف بررسی کمپینها میکنند. از سوی دیگر، آزادکاران یا فریلنسرهای گوگل ادز بهصورت ساعتی دستمزد میگیرند. این افراد بیشتر برای شرکتهایی که فقط میخواهند یک کمپین تبلیغات گوگل ادز داشته باشند، مناسب هستند.
همانطور که گفته شد، کارشناسان گوگلادز مسئولیت مدیریت کمپینهای گوگل ادز مشتریان را برعهده دارند. بررسی کسبوکار و وبسایت مشتری، پیشنهاد کلیدواژههای مرتبط، ایجاد کمپین و اعمال تنظیمات مناسب، بهینهسازی همهجانبه و تهیه گزارشهای دورهای از وظایف کارشناس گوگل ادز هستند.
ادستیتو بهعنوان شریک و نماینده رسمی گوگل در ایران، به هر یک از مشتریان خود یک کارشناس گوگل ادز اختصاص میدهد. کارشناسان گوگلادز ما به طور مستمر با شما در ارتباط هستند تا کمپین تبلیغاتی شما بهترین نتایج را در پی داشته باشد.
چرا نمره کیفیت در تبلیغات گوگل اهمیت دارد؟ تصور کنید وارد فروشگاهی شدهاید که محصولات باکیفیتی دارد؛ اما هیچ فردی برای راهنمایی شما حاضر نیست و تابلوهای راهنما نیز وجود ندارد. آیا از این فروشگاه خرید میکنید؟ به احتمال زیاد نه! سازوکار تبلیغات گوگل نیز اینگونه است. در تبلیغات گوگل نمره کیفیت (Quality Score) نقشی […]
برای انتخاب بهترین هاست وردپرس، باید به نکات مختلفی دقت کرد انتخاب هاست وردپرس مناسب نقش مهمی در بهبود عملکرد و طراحی سایت ایفا میکند. اما هاست وردپرس چیست؟ این نوع هاست برای اجرای بهتر وبسایتهای وردپرسی، بهینه شده است. از جمله نیازهای فنی برای اجرای وردپرس PHP و MySQL هستند که هاست وردپرس امکان […]
بررسی نکات کلیدی برای ایجاد تبلیغات ریسپانسیو مؤثر در گوگل ادز اهمیت دارد تبلیغات ریسپانسیو در گوگل ادز یکی از استراتژیهای مهم و کاربردی در دنیای دیجیتال مارکتینگ به شمار میآید. تبلیغات گوگل با هدف بهبود عملکرد تبلیغات و افزایش نرخ تبدیل طراحی شدهاند. استفاده از تبلیغات ریسپانسیو یکی از بهترین پلنهای بازاریابی در دنیای […]