همانطور که در قسمت قبل در مورد ردیابی درآمد با گوگل آنالیتیکس صبحت شد، بخش مهمی از شرکتهای امروزی را بخش بازاریابی دیجیتال تشکیل داده است و همین موضوع باعث شده تا بخش زیادی از درآمد آنها از طریق راهاندازی کمپینها، شبکههای اجتماعی، سایت و دیگر موارد حاصل شود. اگر بهعنوان یک دیجیتال مارکتر در حال خواندن این پست از ادستیتو هستید قطعاً میدانید که یکی از ابزارهای مهم در تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ، گوگل آنالیتیکس است.
ابزار گوگل آنالیتیکس انبوهی از اطلاعات را در اختیار کاربر خود قرار میدهد و بهنوعی به کاربر کمک میکند تا بینشی عمیق در مورد نحوه یافتن و تبدیل مخاطبان در وبسایت خود به دست آورد.
ردیابی درآمد با کمک گوگل آنالیتیکس این امکان را فراهم میکند که اثربخشی بازاریابیهای دیجیتالی خود را بر اساس ارزشهای مالی بسنجید؛ اما این کار بهتنهایی عملی نیست و عیوبی هم دارد. در زیر دو تا از اصلیترین آنها بیان شده است.
مقالات مرتبط | |
گوگل آنالیتیکس چیست؟ | ساخت Goal روی آنالیتیکس |
تأثیر چت آنلاین در رشد سایت | 5 مهارت موردنیاز بازاریابان دیجیتال |
گوگل آنالیتیکس در گزارشهای جمعی میتواند گزارشهایی را از تمامی کاربران شما در اختیارتان قرار دهد؛ اما متأسفانه این توانایی را ندارد که مسیر آنها را بهصورت تکنفره بررسی کند. حتماً میدانید که در گوگل آنالیتیکس میتوانید IDهای افراد را با استفاده از The user ID tracking پیدا کرد؛ اما نمیتوان اطلاعات شناسایی شخصی مانند آدرس ایمیل، نام و شمارهتلفن را دید. زمانی که اهداف شما ارزش زیادی دارند، استفاده از این روش مؤثر و مهم خواهد بود. چرا این موضوع مهم است؟ چون اگر نتوانید قبل از انجام تبدیل، نحوه رفتار مخاطبان خود در وبسایتتان را تجزیهوتحلیل کنید، نمیتوانید به طور دقیق دادههای حاصل از درآمد را به کانالهایی که بر سفر مشتری تأثیر گذاشتهاند، تشخیص دهید.
Attribution یا نسبتدادن این امکان را میدهد تا اعتبار ویژهای را به روشهای بازاریابی هدایتکننده مخاطب و تبدیلکنندهها اختصاص دهید. در این ویژگی از گوگل آنالیتیکس میتوانید مدت زمانی که یک کاربر در سایت شما حضور داشته است و فعالیتهایی که توسط او انجام شدهاند را برای بازه زمانی ۱ تا ۹۰ روز بررسی کنید؛ بنابراین، اگر بخواهید از این روش پیشفرض استفاده کنید، گوگل آنالیتیکس فقط تعاملات ایجاد شده توسط کاربران شما را ۳۰ روز قبل از تبدیل در نظر میگیرد.
شاید فهم این موضوع کمی مشکل به نظر برسد. پس بهتر است که با یک مثال آن را روشنتر کنیم.
فرض کنید که شما محصول و خدماتی را ارائه میدهید که هزینه زیادی دارد. ازاینرو زمان زیادی هم سپری میشود تا مخاطبان با آن آشنا شوند و بخواهند که از آن استفاده کنند. بههرحال، فرض کنید یک کاربر ۹۱ روز پیش با استفاده از یک جستجوی معمولی از وبسایت شما دیدن کرده و پس از مدتزمان کوتاهی هم از آن خارج شده است. بعد از گذشت ۹۱ روز مجدداً از طریق یک کلیک روی تبلیغات وارد وبسایت شما شده و خریدی را هم انجام میدهد. در اینجا گوگل آنالیتیکس از نظر فنی جستجوی معمولی کاربر را نادیده میگیرد و تمام اعتبار را به تبلیغ شما اختصاص خواهد داد.
برای لحظهای تصور کنید که میتوانید یکبهیک مراحل سفر مخاطب در سایت خود را دنبال کنید. حتی بهتر از آن، بتوانید متوجه شوید که خرید یا فروشی که صورتگرفته مربوط به کدام بخش از فعالیتهای شما مانند کمپین و دیگر منابع بازاریابی است.
با استفاده از ابزاری مانند Ruler Analytics، میتوانید دادههای منبع بازاریابی را به CRM ارسال کنید. حتی میتوانید تماس تلفنی و چت و… را در گوگل آنالیتیکس فعال کنید تا بفهمید کدام منابع بازاریابی، چه آنلاین و چه آفلاین، بیشترین درآمد را دارند.
در ادامه باهم مراحل بررسی و فعالکردن این ابزار مهم را بررسی خواهیم کرد
آخرین مقالات تیم نویسندگان گوگل ادز ادستیتو | |
بازاریابی B2B و گوگل ادز | 5 مهارت مورد نیاز بازاریابان دیجیتال |
قوانین تبلیغات گوگل | انواع گواهی نامه و مدرک تبلیغات گوگل |
Ruler Analytics میتواند هرگونه ارتباط مخاطب با شما را از طریق کمپینهای آنلاین و آفلاین مطابقت دهد و اثبات کند که این شیوه بازاریابی منجر به درآمد شده است یا نه! طریقه کار به این صورت است، زمانی که شما یک شمارهتلفن در سایت یا تبلیغ درج میکنید، Ruler میتواند تمامی ارتباطی که از طریق آن با شما برقرار شده است را به کانال بازاریابی که بازدیدکننده از آن وارد شده، اختصاص دهد. برای مثال وقتی از طریق یک تبلیغ، کاربری با شما ارتباط برقرار میکند، Ruler این تماس را برای لیست تبلیغ ثبت میکند.
علاوه بر این، ابزار خطکش به شما اجازه میدهد تا در مورد کمپینهای آفلاین مانند تبلیغات تلویزیونی، رادیویی و چاپی هم در کنار فعالیتهای آنلاین، گزارشهای دقیق به دست آورید. کافی است برای شناسایی منبع و محاسبه مؤثرتر بازگشت سرمایه یا ROI، برچسبهایی را به شمارههای آفلاین خود اختصاص دهید.
همچنین از طریق ابزار گوگل آنالیتیکس میتوان دادههای تبدیل آفلاین و درآمد را مستقیماً در Analytics به کانالها، صفحات فرود و تبلیغاتتان نسبت دهید. همانطور که در خاطر دارید این به شما دید کاملی از نحوه کار کانالهای آنلاین و آفلاین شما برای کسب درآمد جدید ارائه میدهد.
اگر میخواهید ارزیابی کنید که بازاریابی شما چقدر خوب عمل میکند و بازدیدکنندگان چگونه با وبسایت و محتوای شما درگیر هستند، ردیابی درآمد با کمک گوگل آنالیتیکس ضروری است. تنها با انجام یک غنیسازی حرفهای در گوگل آنالیتیکس از طریق دادههای درآمد بهدستآمده، میتوانید دادههای عملکرد را فیلتر کنید، کمپینها را بهبود ببخشید و مهمتر از همه نشان دهید که چگونه تلاشهای شما نتایج مثبتی را به همراه دارد.
دسترسی سریع به مقاله | |
https://1da.ir/ASRC | https://rizy.ir/qUBb |
http://gg.gg/1369z1 | https://is.gd/Fca1dq |
کمپین پرفورمنس مکس گوگل ادز؛ انقلابی در بهینهسازی تبلیغات دیجیتال در دنیای رقابتی دیجیتال مارکتینگ، یافتن روشهای بهینه برای جذب مخاطبان و افزایش نرخ تبدیل به یک چالش بزرگ تبدیل شده است. کمپین پرفورمنس مکس گوگل ادز یکی از جدیدترین و پیشرفتهترین ابزارهای تبلیغات گوگل است که با بهرهگیری از هوش مصنوعی و الگوریتمهای پیشرفته، […]
مهارتهای موردنیاز برای طراحی سایت؛ از تفکر خلاقانه تا برنامهنویسی در حال حاضر طراحی حرفهای سایت یکی از مهمترین عوامل موفقیت کسبوکارها است. طراحی سایت باکیفیت تأثیر مستقیمی بر جذب مخاطب به مطالب وب و نگهداشتن او در سایت دارد. به همین دلیل، این حرفه به یکی از پرطرفدارترین تخصصهای کنونی تبدیل شده است. اما […]
چرا نمره کیفیت در تبلیغات گوگل اهمیت دارد؟ تصور کنید وارد فروشگاهی شدهاید که محصولات باکیفیتی دارد؛ اما هیچ فردی برای راهنمایی شما حاضر نیست و تابلوهای راهنما نیز وجود ندارد. آیا از این فروشگاه خرید میکنید؟ به احتمال زیاد نه! سازوکار تبلیغات گوگل نیز اینگونه است. در تبلیغات گوگل نمره کیفیت (Quality Score) نقشی […]